Подновяването на Шампионската лига с реванши от 1/8-финалите беше белязано с

...
Подновяването на Шампионската лига с реванши от 1/8-финалите беше белязано с
Коментари Харесай

"Реал" и "Ювентус" отпаднаха от Шампионската лига

Подновяването на Шампионската лига с реванши от 1/8-финалите беше белязано с отпадане на два от главните претенденти за трофея - " Реал " и " Ювентус ". Излизането на испанския гранд от шампионата бе ненапълно предстоящо, след загубата с 1:2 от " Манчестър С " в първия мач на 26 февруари на " Сантяго Бернабеу ". Сега мениджърът на " Сити " Хосеп Гуардиола имаше нов мотив да ликува против " Реал ", като отборът му завоюва ответния мач със същия резултат.

Това бе и първо отпадане в шампионата въобще на Зинедин Зидан като треньор. В трите си досегашни участия в Шампионската лига (все отпред на " Реал " ), французинът бе печелил оценката (2016, 2017, 2018). Голяма виновност за неуспеха му има неговият съотечественик Рафаел Варан. Защитникът на мадридчани сбърка и при двата гола на " Манчестър С ". Първо в 9-ата мин. той сбърка в наказателното поле и топката се озова в Рахийм Стърлинг, който откри. В 68-ата мин. Варан не реши връщането към вратаря Тибо Куртоа, при което Габриел Жесус открадна топката и вкара второто попадение за " Сити ". Между тях се разписа за " Реал " Карим Бензема в 28-ата мин. с глава, с цел да върне краткотрайно очакванията за " Кралския клуб ".

Съперник на " Манчестър С " в 1/4-финала на 15 август ще е " Олимпик " (Лион), който загуби с 1:2 гостуването против " Ювентус ", само че продължава поради гола си на непознат терен в реванша, откакто бе спечелил първия мач с 1:0 (преди 5 месеца и 12 дни). Така скъпото попадение в Торино бе вкарано от нидерландеца Мемфис Депай още в 12-ата мин. от дузпа. Суперзвездата на " Юве " Кристиано Роналдо се опита самичък да класира отбора напред, само че не съумя, макар двата си гола. В 43-ата мин. той изравни от дузпа, а в 60-ата бе прецизен с мощен шут с левия крайник. До края португалецът изпусна да запише хеттрик, а с третия гол за " Юве " се размина и Гонсало Игуаин. За злощастие се контузи и влезлият като запаса Пауло Дибала. Така " Ювентус " за поредна година се размина с трети триумф в най-авторитетния европейски клубен шампионат след 1985 (КЕШ) и 1996 (Шампионска лига). Така четвъртата победа на " Старата госпожа " от 5 мача против " Олимпик " (Л) се оказа и най-горчива. Още повече, че досега " Ювентус " не бе отпадал от френски тим на директни елиминации.

В събота от 22:00 ч. ще се изиграят и останалите два реванша от 1/8-финалите: " Байерн " - " Челси " (3:0 в първия мач) и " Барселона " - " Наполи " (1:1).

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР